marți, martie 11, 2014

Tutorial: Cum să faci acest colier dintr-un tricou?

Despre mine? Va vorbi fiecare postare din acest blog, de la alegerea temei, fotografii, până la dezvăluiri intime ascunse în text. Ce trebuie să știți acum este că iubesc satisfacția oferită de realizarea unui lucru cu mânuțele mele, dar iubesc și tot procesul care duce la asta: dorință, căutare, perfecționare. Asta voi încerca să vă insuflu și vouă!

M-am gândit și răzgândit de nenumărate ori în legătură cu alegerea temei primei postări. Știți cât de grele sunt începuturile! Dar am găsit!

Așa că astăzi vom face acest colier dintr-un tricou, unul pe care îl iubiți, dar nu îl mai puteți purta!



Să începem, nu? 

În prima parte vom tăia tricoul care nu ne mai place, dar are o culoare pe care o iubim. Da, nu va trebui sa ne despărțim de el, îl vom transforma! 

Așadar, luăm tricoul și îl așezăm pe o suprafață plană, apoi tăiem marginea de jos și partea care corespunde pieptului (ca în imaginea de mai jos).


Partea de tricou care a rezultat după tăiere o așezăm astfel încât cusăturile să fie pe partea din mijloc, nu pe margini. Și, pentru a fi mai ușor de tăiat fâșiile, împăturim de 2/3 ori de-a lungul cusăturilor, lăsând o porțiune de trei degete neîmpăturită. Tăiem apoi fâșii late de 7 cm, dar avem grijă să nu tăiem până la capăt, să lăsăm netaiată partea neîmpăturită.

Așezăm tricoul cu partea care a rămas netăiată în sus și tăiem pe diagonală (ca în imaginea de mai jos).


Întindem acum materialul, pentru a obține un fir continuu. Începem de la un capăt și continuăm, din aproape în aproape, până ajungem la final. Acesta va fi rezultatul.


Dacă până acum v-am plictisit, vă promit că de acum devine mult mai interesant! Haideți să facem colierul!

Ce avem nevoie?

3 fâșii din material de 1 metru
1 fâșie de 1,10 metri
2 bucăți de lanț de 35 cm
2 zale rotunde
1 încheietoare
foarfece
patent
lipici (nu e neaparată nevoie)


Unim cele patru fâșii de material și avem grijă ca fâșia mai lungă să o împăturim astfel încât să formeze o buclă, prin care vom trece lanțul. Dimensiunea buclei depinde de grosimea lanțului pe care îl vom folosi, dar va fi destul de mică. Legăm cele patru fâșii cu o bucată din același material și strângem foarte bine, pentru ca nicio fâșie de material să nu scape. Putem pune o picătură de lipici dacă este nevoie. Tăiem surplusul de material.


Acum vom începe sa împletim cele patru fire. Ținem în mână nodul, cu bucla formată în jos. Cele patru fire vor fi împărțite în formă de "+". 

Cu firul 1 facem o buclă peste nod, spre partea dinspre noi. Cu firul 2 facem același lucru, în partea opusă. 

Cu firul 3 trecem peste prima buclă și prin cea de-a doua, spre dreapta. Cu firul 4, facem același lucru, dar spre stânga. Strângeți până ajungeți la forma dorită. 


Continuăm să împletim până când firul nu ne mai ajunge. Vom întâmpina o problemă: cusăturile tricoului ne vor sta în calea obținerii unui rezultat uniform. Când ajungem aproape de o cusătură, o vom întoarce cu dosul spre interior. Va părea mai greu la început, dar rezultatul va fi mult mai curat. 

La sfârșit, legăm din nou cele patru fire, având grijă să facem bucla prin care vom trece lanțul. Dacă vrem să nu se vadă nodul la cele două capete, putem să lipim o bucată de material peste acesta. Mie nu mi s-a părut inestetic rezultatul, așa că am sărit peste acest pas. 


A mai rămas doar să atașăm lanțul la acest minunat colier pe care l-am făcut. Nimic mai simplu! Trecem cele două bucăți de lanț prin buclele pe care le-am făcut la colier, prindem cele două capete ale lanțului din fiecare parte cu câte o za rotundă, având grijă ca în una să adăugăm și încheietoarea. Vom avea nevoie de patent pentru a desface și a strânge zalele. 


Atât! Să îl purtați cu plăcere! Și să îmi trimiteți și mie poze cu ce ați realizat, pentru a mă bucura alături de voi!

Iar pentru cei care nu au timp sau au două mâini stângi :), puteți găsi mai multe modele aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu